Skapa snabb affärsnytta med low-code

Idag är det ett stort tryck på att få fram nya applikationer - och det måste gå fort för att överhuvudtaget vara relevant. Samtidigt råder det stor brist på utvecklare. En ekvation som inte går ihop. Utöver detta upplever många ett gap mellan affärssidan och IT-sidan som hämmar den digitala transformationen. Det är här low-code kommer in och löser dilemmat.

Forresters Total Economic Impact visar att snittkostnaden per applikation i de undersökta projekten sjönk från cirka 205 600 kronor med traditionella verktyg till cirka 34 300 kronor med ett low-code-verktyg. Det innebär en besparing på cirka 171 300 kronor per applikation.
 

 Hastigheten med low-code-verktyg är uppenbara. Många företag har mycket att tjäna på att utöka verktygslådan med en low-code-plattform. De initiala investeringarna är minimala, både i konfiguration, utbildning och utrullning och det ger företaget en betydligt mer snabbfotad och agil digitaliseringsförmåga."

- Lars Danielsson, IT-journalist

Pay-back på 6 månader!

I sin rapport Total Economic Impact har Forrester räknat fram ett genomsnittligt ROI för en low-code-plattform på 260% och en återbetalningstid på investeringen på endast 6 månader.

Relentless speed

"Everything moves so fast, that if you start a one-year project - you can't be sure that same reality still exists one year later"

Computer Sweden from IDG

Low-code löser organisationernas 

stora utmaningar!

 

I en Forrester Wave rapport presenteras resultat från en undersökning där de tittat på i vilken omfattning low-code-plattformarna hjälpt organisationen att lösa de största utmaningarna de upplevt med traditionell utveckling.


© lowcode.se - 2020. All rights reserved. Www.lowcode.se är en informations- och inspirationskälla för low-code framtagen av Flow Factory AB.
Flowfactory är en svensk low-code plattform. För frågor eller synpunkter om sidan kontakta oss gärna på contact@flowfactory.se